LUK Ontwerpen

ONTWERPCONCEPT

Rustig en natuurlijk kleuren en materialen zoals hout.

Mijn schetsen 

SCHETSONTWERP

Het maken van een mooie en duurzame Tiny House die jouw rust kan bieden. Het maken van een Tiny House die je de natuur laat zien. Gemaakt met natuurlijke materialen en veel glas.

Poster voor bouwfysica 

BOUWFYSICA & INSTALLATIES

Ik vertellen wat voor soorten materialen ik ga gebruiken voor mijn Tiny House en het zo duurzaam mogelijk te maken van mijn Tiny House. Ik heb de ideeën achter mijn keuzes vertellen en ik heb de werking verteld van de producten/materialen die ik heb gekozen. In deze Poster hier boven staat het isolatiemateriaal aangeven wat ik wil gebruiken, er staat welk type glas ik wil gebruiken, er staat hoe ik mijn Tiny House wil verwarmen, er staat wat voor ventilatiesysteem ik wil gebruiken, ik heb aangeven waar ik de zonnepanelen wil plaatsen en hoeveel die opleveren en ik heb nog met behulp van afbeeldingen laten zien hoe ik profijt heb van de zon. 

Detail schets

DETAILTEKENINGEN

Ik heb een detailtekening laten zien hoe ik mijn wand opbouw en begane grond wil hebben. Ik zal dit detail gaan toelichten en laten zien.
Waar de warmte-isolatie zit is te zien aan de oranje kleur.
Waar de waterkering zit is te zien aan de paarse kleur.

Fundering schets

GEOTECHNIEK

Ik heb bedacht hoe ik mijn Tiny House wil gaan funderen, hoeveel palen ik nodig zal hebben om mijn Tiny House te kunnen funderen. Ik bereken het totaalgewicht van mijn Tiny House, ik geef aan waar ik de funderingen palen zal plaatsen doormiddel van een fundering schets hier boven te zien. 

Ik heb gekozen voor een fundering op schroefpalen, ik zal 4 palen nodig hebben om mijn Tiny House te funderen. 
Het totale gewicht van het Tiny House is 374,78 kN
De afgegraven grond is 38,8 m3 als ik zou kiezen voor schuimbeton als grond. Het gewicht van deze afgegraven grond in 659,6 kN en het totale gewicht schuimbeton is 232,8 kN, waardoor er evenwicht ontstaat.

Constructie-opzet 

CONSTRUCTIE

Voor constructie heb ik laten zien wat mijn constructie idee is waarom ik dat heb gekozen/bedacht. Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden. Het wat dan ook een uitdaging voor mij, maar ik mijn best gedaan voor een goede uitkomst. Voor deze opdracht heb ik ook wat dingen uitgerekend wat voor belang is bij constructie, ook heb het gewicht van elk bouwdeel aangeven in een tabel hier onder geplaats. Ik heb een constructie-optie geschetst om de constructie goed te kunnen laten zien.

Belasting op latei (q) = eigen gewicht x 1,2 + veranderlijke belasting x 1,5
q = 16,82 x 1,2 + 1,13 x 1,5 = 21,88 KN
q= 21,88 / 4,2 = 5,21 kN/m1
Eigengewicht : 16,82 kN
veranderlijke belasting: 1,13 kN

Bouwdeel gewicht in kN/m2
Dakterras 0,57
Dak 0,48
Houtskeletbouw 0,55
Begaande grond vloer 4,82
Verdiepingsvloer 0,37
Glazen pui 0,1

Ik heb voor de LUK Ontwerpen een goed mogen krijgen als beoordeling.

Feedback

  • Het werk/ verhaal is helderen, duidelijk en  goed. 

Reflectie 

Ik was zelf erg blij met de feedback, de beoordeling en de uitkomst van mijn schouw/werkboek. Ik heb mijn best er voor gedaan en heb ook veel nieuwe dingen geleerd. De feedback en de beoordeling bevestigde dit gevoel en gaf mij meer zekerheid over mijn werk. 

Maquette 

Hier is mijn maquette te zien. Ik heb mijn maquette gemaakt van voornamelijk grijskarton en houten spatels. 

Ik heb voor de maquette een uitstekend mogen krijgen als beoordeling.

Rating: 5 sterren
1 stem

Feedback 

U - Goed afwerkingsniveau, genoeg details, en het onderscheid tussen de onderdelen is goed te zien. Hier en daar is de maquette nog wat slordig. Maar, origineel materiaalgebruik en hoge moeilijkheidsgraad. Gips voor de meubels: chapeau! Mooi dromerig model! De materialen zijn goed leesbaar, zonder te veel kleurgebruik. Op goede plekken accenten gelegd. Er is consequent gebruik gemaakt van materiaal en kleur. Je laat een goed beeld zien van je ontwerp.

Reflectie 

Ik ben erg blij met de feedback en ben het er ook mee eens. Ik ben het er mee eens dat de maquette wel wat slordig is. Maar het belangrijkste is dat ik wel geleerd van de manier van werken, als ik deze structuur op nieuw zou willen maken weet ik nu wel hoe ik het beter kan doen. waardoor het er minder slordig uit zal gaan zien. En voor de dingen die wel goed zijn uitgepakt weet ik dat ik het volgende keer weer op deze manier zou kunnen doen, zoals het kleurgebruik, de ondergrond en de bomen, daar ben ik zelf erg blij mee.